De archieven uit de periode van vóór 1934 kunnen ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek worden geraadpleegd. Deze archieven zijn opgenomen in het Archievenoverzicht. Uw verzoek voor raadpleging kunt u schriftelijk indienen bij de directeur van de Koninklijke Verzamelingen. Gebruik hiervoor dit formulier. Nadat aan u toestemming voor onderzoek is verleend ontvangt u een onderzoeksverklaring. Hierna kunt u een afspraak maken voor uw bezoek aan het Koninklijk Huisarchief.

 
intro archiefonderzoek
 

Wij verzoeken u een getekend exemplaar van de onderzoeksverklaring bij uw eerstkomende bezoek te overhandigen aan een van de medewerkers. Van alle archieven zijn, gedrukte dan wel handgeschreven, inventarissen aanwezig op het Koninklijk Huisarchief. Deze kunnen aldaar tijdens uw bezoek voor wetenschappelijk onderzoek worden ingezien. Op dit moment is een gedeelte van deze inventarissen al online raadpleegbaar. De komende jaren zal dit aantal steeds verder toenemen.

 

Tijdelijk geen raadpleging originele stukken in verband met corona-epidemie

Vanwege de corona-epidemie kunnen tot nader order geen originele archieven worden geraadpleegd. Omdat de medewerkers van de Koninklijke Verzamelingen thuiswerken en geen toegang tot de archieven hebben, worden nieuwe aanvragen voor inzage van archief voorlopig niet in behandeling genomen. Ook kunnen er op dit moment geen scans/reproducties van archiefstukken worden gemaakt. Via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zijn wij wel bereikbaar voor andere vragen. We proberen uw vraag langs deze weg zo goed mogelijk te beantwoorden.