Grote delen van de Koninklijke Verzamelingen zijn toegankelijk voor bezoekers op het Koninklijk Paleis Amsterdam en als langdurige bruiklenen in de vaste opstellingen van Nederlandse musea, zoals Paleis Het Loo, het Nederlands Openluchtmuseum, de Nederlandsche Bank, Rijksmuseum Amsterdam en het Rijksmuseum van Oudheden. Daarnaast zijn de Koninklijke Verzamelingen een van de grootste tijdelijke bruikleengevers van ons land. In wisselende tentoonstellingen in het binnen- en buitenland zijn steeds andere objecten te bewonderen. Zo kunnen zoveel mogelijk mensen van de Koninklijke Verzamelingen genieten.

Een klein deel van de Koninklijke Verzamelingen is tentoongesteld in het familiemuseum in het Koninklijk Huisarchief, waar de Koninklijke Verzamelingen gehuisvest zijn. Graag geven wij groepen de gelegenheid ons te bezoeken, ook al heeft het Koninklijk Huisarchief, gelegen op het terrein van Paleis Noordeinde, primair een kantoorfunctie. De rondleidingen worden ingepland binnen de kantooruren van onze medewerkers. Dit betekent dat het aantal rondleidingen per jaar beperkt is en er dus sprake kan zijn van een wachtlijst. Hiervoor vragen wij uw begrip.

 
KHA2
 

Toelichting

De rondleiding duurt ongeveer vijf kwartier. In overleg met ons kan deze op doordeweekse dagen worden ingepland tussen 10.00 en 16.00 uur. De groep dient te bestaan uit minimaal tien en maximaal 22 personen. Graag attenderen wij u erop dat het Koninklijk Huisarchief slecht toegankelijk is voor personen die minder goed ter been zijn. De deelnemers dienen door ons vijf werkdagen voor de rondleiding plaatsvindt te worden aangemeld bij de Koninklijke Marechaussee. Toegang wordt uitsluitend verleend aan de aangemelde personen en op vertoon van een geldig legitimatiebewijs. De kosten verbonden aan de rondleiding bedragen ‚ā¨ 75,- voor de hele groep en dienen vooraf te zijn betaald.

trap

Aanvraag

U kunt een rondleiding aanvragen door een e-mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hierin dient u onderstaande gegevens te vermelden:

- Contactpersoon en contactgegevens (naam, telefoon, postadres, e-mail)
- Korte beschrijving van de groep (interessegebied, actief op gebied van liefdadigheid of vrijwilligerswerk enz.)
- Voorkeur voor een periode, weekdag en/of dagdeel
- Verwachte groepsgrootte

U ontvangt binnen twee weken na uw aanvraag een reactie van onze rondleidingscoördinator. Graag ontvangen wij uiterlijk een week voor de rondleiding een complete lijst met de namen van de deelnemers in alfabetische volgorde.