De Koninklijke Verzamelingen zijn gehuisvest op het Koninklijk Huisarchief, gelegen op het terrein van Paleis Noordeinde. Houdt u er rekening mee dat u het Koninklijk Huisarchief alleen kunt bezoeken op afspraak. En denkt u eraan dat om toegelaten te worden tot het paleisterrein de marechaussee zal vragen naar een geldig legitimatiebewijs.

huisarchief1
 

Contact Koninklijke Verzamelingen

Koninklijke Verzamelingen
Paleis Noordeinde
Postbus 30412
2500 GK Den Haag

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met het Openbaar vervoer

Vanaf station Den Haag Hollands Spoor kunt u tram 1 en tram 15 nemen.
Neem tram 1 richting Scheveningen Noorderstrand en stap uit bij halte Kneuterdijk. Steek de straat over en sla vervolgens linksaf de Heulstraat in. Aan het eind van deze straat gaat u linksaf naar het (Noordeinde) en loopt u vervolgens rechtsaf de Molenstraat in. Loop tot aan de Prinsestraat en sla rechtsaf. De weg verandert in Prinsessewal. Aan uw rechterhand ziet u de poort naar de Paleistuin.
Neem tram 15 richting Den Haag Centraal Station en stap uit bij halte Buitenhof. Steek de straat over en sla vervolgens rechtsaf naar de Kneuterdijk. Op de hoek van de Kneuterdijk steekt u weer de straat over en loopt u de Heulstraat in. Aan het eind van deze straat gaat u linksaf naar het (Noordeinde) en loopt u vervolgens rechtsaf de Molenstraat in. Loop tot aan de Prinsestraat en sla rechtsaf. De weg verandert in Prinsessewal. Aan uw rechterhand ziet u de poort naar de Paleistuin.

Vanaf station Den Haag Centraal kunt u tram 15 of bus 22 of 24 nemen. Neem tram 15 richting Nootdorp en stap uit bij halte Noordwal (hoek Torenstraat). U slaat rechtsaf de Noordwal in en loopt deze straat uit. Aan het einde van de straat slaat u linksaf de Prinsessewal in. Aan uw rechterhand ziet u de poort naar de Paleistuin. Neem bus 22 richting Duindorp of bus 24 richting Kijkduin en stap uit bij halte Kneuterdijk. Steek de straat over en sla vervolgens linksaf de Heulstraat in. Aan het eind van deze straat gaat u linksaf (Noordeinde) en loopt u vervolgens rechtsaf de Molenstraat in. Loop tot aan de Prinsestraat en sla rechtsaf. De weg verandert in Prinsessewal. Aan uw rechterhand ziet u de poort naar de Paleistuin.

Te voet

Vanaf station Den Haag Centraal is het ongeveer 20 minuten lopen. Verlaat het station richting het Malieveld. Sla linksaf de Bezuidenhoutseweg in, deze verandert in de Herengracht. Steek het eerstvolgende kruispunt over naar de Korte Poten. Deze straat verandert in het Plein en vervolgens in de Lange Poten. Steek de trambaan over naar de Spuistraat. Sla de derde straat rechtsaf de Venestraat in. Aan het eind van deze straat komt u bij een vijfsprong. Sla hier schuin linksaf de Grote Halstraat in. Neem de tweede weg rechts (de Prinsestraat). De weg verandert in Prinsessewal. Aan uw rechterhand ziet u de poort naar de Paleistuin.

Vanaf station Den Haag Hollands Spoor is het ongeveer 20 minuten lopen. Verlaat aan de centrumzijde het station en loop rechtdoor de Stationsweg in. De straat verandert in de Wagenstraat en vervolgens in de Venestraat. Aan het eind van deze straat komt u bij een vijfsprong. Sla hier schuin linksaf de Grote Halstraat in. Neem de tweede weg rechts (de Prinsestraat). De weg verandert in Prinsessewal. Aan uw rechterhand ziet u de poort naar de Paleistuin.

route

Met de auto

Vanaf Amsterdam (A4), Utrecht (A12) en Rotterdam (A13) komt u via het knooppunt Prins Clausplein Den Haag binnen gereden. Aan het eind van de A12 gaat u linksaf richting Scheveningen-Zeehaven, daarna bij het Provinciehuis rechtsaf (Koningskade). U sorteert direct links voor om bij de verkeerslichten linksaf te gaan (bij bord H-Westeinde), u komt nu in de Dr. Kuyperstraat. Vanaf het moment dat u op de Dr. Kuyperstraat rijdt slaat u bij het vierde verkeerslicht (u passeert het Koninklijk Staldepartement) linksaf (Prinsessewal). Aan het eind van deze weg bevindt zich links van u de ingang voor Paleis Noordeinde. U rijdt het park in en volgt het bord "Paleis" naar rechts. Als u aangemeld bent, kunt u naast het Koninklijk Huisarchief (op P2) parkeren.  Download routebeschrijving (pdf)

Bel Koninklijk Huisarchief

Bij aankomst

Bij het wachtgebouw van de Koninklijke Marechaussee vertoont u uw legitimatiebewijs en ontvangt u een bezoekerspas. Hiermee kunt u het hek passeren en links de weg vervolgen richting het Koninklijk Huisarchief, waar de Koninklijke Verzamelingen gehuisvest zijn. De ingang bevindt zich aan de Paleistuinzijde.