Op 1 februari 2016 is de website koninklijkeverzamelingen.nl van het Koninklijk Huisarchief gelanceerd. Deze website ontsluit de Koninklijke Verzamelingen door deze zichtbaar te maken en te voorzien van informatie. Verder wordt er ingegaan op tentoonstellingen in binnen- en buitenland, waar objecten uit de verzamelingen voor het publiek te zien zijn.

collectie online

Koninklijke Verzamelingen

Onder de Koninklijke Verzamelingen wordt verstaan het geheel aan cultureel erfgoed dat in de afgelopen eeuwen is bijeengebracht door en aangeboden aan leden van het Huis Oranje-Nassau. Hieronder vallen beeldende kunst en kunstnijverheid, maar ook fotografie en bibliotheek- en archiefbestanden. De verschillende collectieonderdelen zijn ondergebracht in diverse stichtingen. Onder auspiciƫn van de Stichting Historische Verzamelingen van het Huis Oranje-Nassau is deze website gerealiseerd.

zichtbaar

Met de lancering is een start gemaakt met het langs virtuele weg toegankelijk en zichtbaar maken van het cultureel erfgoed van het Huis Oranje-Nassau. In de online catalogus vindt de bezoeker nu ruim 300 objecten, een klein deel van de Koninklijke Verzamelingen. Deze online catalogus wordt voortdurend aangevuld, evenals andere onderdelen van de website. Verder is het archievenoverzicht nu ook digitaal beschikbaar en wordt de doorzoekbaarheid van de onderliggende archiefinventarissen in de loop der tijd vergroot.

responsive

De website is responsive, zodat op ieder willekeurig apparaat of bij elke schermgrootte goede raadpleging mogelijk is. Voor optimaal gebruik wordt geadviseerd de laatste browser-versie te installeren.