Zijne Majesteit de Koning stelt van 17 juli tot en met 4 augustus 2024 Paleis Noordeinde en de aangrenzende Koninklijke Stallen open voor publiek. In totaal kunnen 43.000 bezoekers, 8.000 meer dan vorig jaar, deze zomer het werkpaleis van de koning bezichtigen en kennismaken met de rijke geschiedenis van dit culturele erfgoed. Speciaal voor kinderen is er nu ook een interactieve multimediatour door Paleis Noordeinde.

IntroTicketsPNEKSD

Paleis Noordeinde (€ 10,00) en de Koninklijke Stallen (€ 7,50) zijn te bezoeken met een vooraf gekocht toegangsbewijs op een gekozen datum en tijd. Deze is geldig op vertoon van een legitimatiebewijs bij binnenkomst. Er zijn aparte toegangsbewijzen voor de twee locaties en een combinatieticket (€15,00) voor beide locaties beschikbaar. Bezoekers tot achttien jaar hebben gratis toegang, maar dienen wel een toegangsbewijs te reserveren. Per boeking kunnen maximaal zes kaarten worden gekocht. Paleis Noordeinde en de Koninklijke stallen zijn gedurende drie weken, van 17 juli tot en met 4 augustus van woensdag tot en met zondag, te bezoeken. Paleis Noordeinde is die dagen geopend van 9.30 tot 17.00 uur en de Koninklijke Stallen van 12.00 tot 17.00 uur.

Koop hier uw tickets

COMBITICKET
TICKETS PALEISNOORDEINDE
TICKETS KoninklijkeStallen
openstelling Galerijzaal

Tour door Corps de Logis

Bezoekers van Paleis Noordeinde krijgen het zogeheten Corps de Logis te zien, de ruimtes die de koning gebruikt voor ontvangsten. Zij zien onder andere de Balkonkamer, waar nieuwe ambassadeurs hun geloofsbrieven aan de koning overhandigen, de Puttikamer, waar het koninklijk paar wekelijks vergadert met hun adviseurs en de Grote Balzaal waar jaarlijks o.a. de Appeltjes van Oranje worden uitgereikt. Met een multimediatour zien bezoekers van het paleis niet alleen de werkvertrekken, maar ervaren zij ook de geschiedenis ervan. De tour bevat een welkomstwoord van Koning Willem-Alexander en verhalen van medewerkers van de Dienst van het Koninklijk Huis over hun werk in het paleis. In de Koninklijke Stallen zijn de paarden en koetsen te zien, waaronder de Glazen Koets en de Gouden Koets en de opstelling voor de geloofsbrieven. Ook zijn de historische en moderne auto’s te zien. Informatiepanelen en publieksvideo’s vertellen de bezoekers meer over tradities, historie en het huidige gebruik van alle voertuigen.

Nieuw: kindertour in Paleis Noordeinde

Voor kinderen (8+) is er dit jaar een nieuwe multimediatour op Paleis Noordeinde. Op speelse wijze leren kinderen over het werk van de koning, over de geschiedenis van het gebouw én daarmee ook van Nederland. Beveiliger Rico neemt de kinderen mee door het werkpaleis van de koning en laat dingen zien die niet iedereen direct opvallen. De koning heeft zelf ook een boodschap voor de kinderen.

Bij de Koninklijke Stallen kunnen kinderen middels een speurtocht kennismaken met tradities en leren over het historisch en modern vervoer van de leden van het Koninklijk Huis.

Kindertour Paleis Noordeinde groeneantichambre
bezoek ook KPA

Bezoek ook Koninklijk Paleis Amsterdam

Het Koninklijk Paleis Amsterdam is het officiële ontvangstpaleis van Koning Willem-Alexander en het decor van staatsbezoeken en andere koninklijke ontvangsten. Daarnaast is het zoveel mogelijk open voor bezoekers. In de imposante zalen en salons met een veelzijdige geschiedenis treedt u in de voetsporen van koninklijke gasten. Meer informatie & tickets: paleisamsterdam.nl.