16-07-2020    Tot en met 16 oktober 2020 mogen bezoekers van Hermitage Amsterdam wegdromen bij sprankelende juwelen en rijk gedecoreerde mode in de tentoonstelling
Juwelen! Schitteren aan het Russische hof.

intro juwelen
 

Schitteren aan het Russische hof

De bezoeker wordt meegenomen naar bals en partijen aan het Russische hof in Sint-Petersburg waar de gracieuze tsarina’s en de stijlvolle adel zijn uitgedost voor een feestelijke avond. Met japonnen en kostuums, portretten en uiteraard een grote verzameling van de meest schitterende juwelen is het Russische sprookje compleet. Terug naar de werkelijkheid krijgt het vakmanschap de aandacht die het verdient. Zo zijn de kleermaker, de edelsmid en de modehuizen ook vertegenwoordigd op de tentoonstelling.

foto tentoontstelling
annapaulowna kinsoen

Anna Paulowna

Naast de tsarina’s Elisabeth en Catharina de Grote wordt ook het persoonlijke verhaal van koningin Anna Paulowna verteld. De vrouw van Willem II nam in haar bruidsschat prachtige juwelen uit Rusland mee naar ons land. Zij had diverse ‘parures’: juwelensets bestaande uit colliers, oorbellen, broches, armbanden en diademen. Tijdens haar huwelijk werd de juwelencollectie verder aangevuld.

Bruiklenen van de Koninklijke Verzamelingen