09-01-2017   Koninklijke Verzamelingen doen mee aan de Geschiedenis Online Prijs! We zijn heel trots op onze site die inmiddels bijna één jaar online staat en hopen dat u net zo enthousiast bent! Eens in de twee jaar wordt de Geschiedenis Online Prijs uitgereikt aan de ‘meest vernieuwende, verrassende of mooiste Nederlandse historische website of app'. Neem een kijkje op onze prachtig ontworpen website en stem op de Koninklijke Verzamelingen.

 
intro Geschiedenis online prijs copy
 
 

Koninklijke Verzamelingen

Ontdek op www.koninklijkeverzamelingen.nl de verzamelingen van het Huis Oranje-Nassau. Onder de Koninklijke Verzamelingen vinden we beeldende kunst, prenten, tekeningen en fotografie, maar ook archieven, bladmuziek en de bibliotheek collectie. Een groeiende selectie van deze objecten is in detail te bekijken in onze ‘Collecties Online’, waar alle afbeeldingen voor iedereen vrij te downloaden zijn. Wij geven de Koninklijke Verzamelingen graag de aandacht die ze verdient. Zo ontsluiten wij niet alleen de gegevens, maar ook de verhalen achter ieder object. De Koninklijke Verzamelingen zijn één van de meest mobiele collecties van Nederland. Bent u nieuwsgierig waar u onze bruiklenen kunt vinden? Via de overzichtskaart en bij alle uitgeleende werken ziet u in welke tentoonstelling de objecten te bewonderen zijn. In de 'Archieven Online' zijn voor de onderzoeker steeds meer inventarissen online beschikbaar. Het bijzondere van de Koninklijke Verzamelingen is dat objecten uit de verschillende collecties in hun onderlinge samenhang en in combinatie met de schriftelijke bronnen aspecten van het verhaal over de Oranjes vertellen. Zo kunnen we bij een schilderij een afschrift van een rekening laten zien of een begeleidende brief en soms is er zelfs nog een foto aanwezig die als voorbeeld heeft gediend. Om de diversiteit en samenhang van onze collectie te benadrukken vertellen we regelmatig een thema, een geschiedenisverhaal geïnspireerd door een actueel onderwerp of bruiklenen uit de Koninklijke Verzamelingen.

Stem nu op Koninklijke Verzamelingen

Stem op ons

De Geschiedenis Online Prijs wordt uitgereikt op 16 februari 2017. Vindt u ook dat de Koninklijke Verzamelingen deze prestigieuze prijs verdienen? Stem dan op www.geschiedenisonlineprijs.nl of klik op de button. Na het stemmen ontvangt u een e-mail waarin u uw stem dient te bevestigen.