Vanaf 30 juni 2016, 09.00 uur, kunnen er kaarten worden gekocht voor de bezichtiging van het Koninklijk Paleis Noordeinde en de Koninklijke Stallen. In de zomer openen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima voor een aantal dagen de deuren van hun werkpaleis in het centrum van Den Haag. Het paleis en de bijbehorende gebouwen zijn het hele jaar door volop in bedrijf, maar de zomer biedt de kans om bezoekers op Paleis Noordeinde of de Koninklijke Stallen te verwelkomen.

 
Geloofsbrievenceremonie Noordeinde foto Maarten Schuth
 
 
 

Waar en hoe?

Toegangskaarten voor een bezoek aan het Paleis of de Stallen in 2016 zijn voor zes euro te bestellen via tickets.paleis-noordeinde.nl. Bij binnenkomst ontvangt u hiervoor een boekje waarin u in het kort de geschiedenis en huidige functie van de ruimtes kunt nalezen. Op de site kunt u kiezen voor een locatie, dag en tijdstip van uw bezoek. Per boeking kunnen maximaal vier tickets worden besteld. Tickets zijn persoonsgebonden. Dat betekent dat bij bestelling de namen en geboortedata moeten worden ingevuld (zoals vermeld op de geldige legitimatiebewijzen). Wij kijken ernaar uit u op het paleis of de stallen welkom te heten!

Koninginnetrap Noordeinde foto Maarten Schuth
Balkonkamer Noordeinde foto Maarten Schuth

Meer

Het paleiscomplex is sinds eind mei 2016 ook te bezichtigen via Google Street View. En natuurlijk kunt u in Collecties Online steeds meer moois uit de Koninklijke Verzamelingen ontdekken. Hier alvast een selectie van objecten, die op allerlei verschillende manieren met Paleis Noordeinde te maken hebben. Ter voorbereiding op uw bezoek kunt vanaf medio juli op onze website al genieten van enkele ruimtes en verschillende kunstwerken.